пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

38-річниця вшанування пам'яті Чорнобильської трагедії

 Сьогодні Україна та світ згадує День Чорнобильської трагедії - масштабної техногенної катастрофи, з наслідками якої ми боремося донині хто стояв на передовій, рятуючи світ від наслідків катастрофи.

38 років тому о 1:23 сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС.

Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху ядерної бомби у Хіросімі в 1945 році.
Нехай їх сміливість та жертовність завжди нагадує нам про важливість безпеки та обережного ставлення до природи та технологій. Нехай пам'ять про них буде світлим примиканням до майбутнього безпечного світу.
Тож у цей день, здобувачі освіти ДНЗ МВПУПІТ, також приєдналися до вшанування цієї жахливої трагедії ,яка сталася на Чорнобильській АЄС. На групових сторінка мережі фейсбук були створені публікації з картинками, пости та стінгазети.
26 квітня 1986 року… Цей день назавжди залишиться у пам’яті кожного з нас!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Великдень

  Сьогодні в нашому садочку пройшов великодній майстер-шеф. Діти з задоволенням приймали участь у змаганнях, співали пісні, розповідали вірш...